Η ταινία που είδα το Σαββατοκύριακο λέγεται «Only Lovers Left Alive»

onlylovers_didee

Έχει τον καλύτερο τίτλο για ταινία με vampir. Slogan δυνατό, μαζί και επιμύθιο. Περίεργο που κανείς δεν είχε σκεφτεί έως τώρα να το χρησιμοποίησει. Σχεδόν κανείς *. Η νύχτα είναι μόνιμη, ένα άλλο Night On Earth.  Δεν ξημερώνει ποτέ. Αδάμ και Εύα τα ονόματα του ανδρόγυνου – οι συμπέθεροι πως να λέγονται άραγε; – που ταξιδεύει μέσα στους αιώνες. Ζόμπι ονομάζονται οι εν ζωή, το ξεψυχισμένο Detroit και η Ταγγέρη είναι οι τόποι δράσης / αδράνειας. Ο Christopher Marlowe, το πιο γνωστό θύμα του Shakespeare, ζει! O William Lawes αναφέρεται ως σπουδαίος συνθέτης σε ένα υποφωτισμένο set, γεμάτο από βιβλία, δίσκους (όχι mp3, για cd δεν συζητάμε καν πια), μουσική από Jozef Van Wissem & SQÜRL μέχρι Wanda Jackson, από Charlie Feathers στη μπλε King μέχρι Bill Laswell, από White Hills μέχρι το «Soul Dracula» των Hot Blood σε τηλεοπτικό κλιπάκι. Αξέχαστος θα μείνει ο τοίχος με τις φωτογραφίες των ηρώων του «Δεν έχω ήρωες» Adam. Εκεί όπου μαζί με τον Einstein, τον Poe, το Λόρδο Βύρωνα, το Mark Twain, είναι ο Buster Keaton, o Monk, o Iggy, o Bo Diddley. Ναι, ο Bo Diddley!
Όπως και η σκηνή, όταν πέφτει η βελόνα στο δισκάκι με την ετικέτα της Westbound κ μπαίνει η φωνή της Denise LaSalle να τραγουδήσει για το ερωτευμένο ζευγάρι που ανανέωσε τον όρκο του με τον τρίτο γάμο πριν από περίπου 150 χρόνια. Trapped By A Thing Called Love.

* Τον ίδιο τίτλο είχε η νουβέλα του Dave Wallis. Δημοσιεύτηκε το ’64 και περιέγραφε έναν κόσμο καθαρισμένο από μεγάλους, τον οποίο κυβερνούν οι έφηβοι. Οι Stones έψαχναν μία απάντηση στο A Hard Day’s Night. Ήθελαν το Κουρδιστό Πορτοκάλι, όμως ο Kubrick είχε προλάβει τα δικαιώματατα. Το Lovers φαινόταν καλή ιδέα. Ο Nicholas Ray έφτιαξε το σενάριο και ήταν έτοιμος να σκηνοθετήσει, όμως (υποτίθεται πως κάπου εκεί) τελείωσαν τα λεφτά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s