Η εἰρκτή παρουσιάζει: Όρα Μηδέν “Μόνα Λίζα” 7” single (eirma 012) / Ανυπόφοροι “Η Ομίχλη” 7” single (eirma 013)

Η εἰρκτή παρουσιάζει:

Όρα Μηδέν “Μόνα Λίζα” 7” single (eirma 012)

artworks-000077289316-1uxqii-crop

Οι εραστές ποτέ δεν κάνουν έρωτα.
Οι εραστές πεθαίνουν το ξημέρωμα..

Σχήμα διαμορφωμένο λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’80 στην πόλη της Πάτρας, οι Όρα Μηδέν επιδόθηκαν σε ένα κράμα μεστού εναλλακτικού και άμεσου punk ήχου. Με στιβαρές σκηνικές παρουσίες και ανάλογο αντισυστημικό χαρακτήρα αποδοσμένο τόσο ηχητικά όσο και στιχουργικά, η μπάντα κατάφερε να εκδόσει μόλις μία ανεξάρτητη κασέτα καθώς και ένα επταΐντσο το 1989 στην μουσική εταιρεία Lazy Dog Records. Δυόμιση και πλέον δεκαετίες αργότερα, η εἰρκτή επανακυκλοφορεί το δυσεύρετο αυτό single το οποίο περιλαμβάνει τρεις έντονες και δυνατές ηχητικές συνθέσεις: Αφήστε το Κορμί μου Ήσυχο, Θάνατος στους Ποιητές και Μόνα Λίζα. Κυκλοφορεί σε 500 αριθμημένα αντίτυπα δύο διαφορετικών χρωμάτων (μαύρο και κόκκινο διαφανές).

Ανυπόφοροι “Η Ομίχλη” 7” single (eirma 013)

artworks-000077668820-ut4a2n-t500x500

Η ομίχλη αυτή που τους πνίγει, θα πνίξει και εμένα.
Δεν είναι μία αφηρημένη οντότητα, αντίθετα είναι κάτι που με σκοτώνει…

Οι Ανυπόφοροι αποτελούν ένα από τα πρώτα πανκ συγκροτήματα που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελληνική υπόγεια μουσική σκηνή. Διαμορφωμένοι στην Αθήνα το 1979, παρήγαγαν μία σειρά από δυνατές αυθεντικές συνθέσεις πηγαίου νεανικού προβληματισμού. Επιπλέον, το σχήμα δραστηριοποιήθηκε έντονα κατά την περίοδο των επόμενων χρόνων έχοντας μία συστηματική σκηνική παρουσία και λαμβάνοντας θετική ανταπόκριση. Ωστόσο, έμελε να περάσουν περισσότερο από τρεις δεκαετίες μέχρι να πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη κυκλοφορία [‘8 Φορές / Λίγο πριν το τέλος’ 7” Single (eirma 04)]. Το παρόν single αποτελεί τη δεύτερη κυκλοφορία του συγκροτήματος και περιλαμβάνει τρία ανέκδοτα κομμάτια διαμορφωμένα στις αρχές της δεκαετίας του ‘80: Η Ομίχλη, Ξέχασέ το και το 8 Φορές
( εναλλακτική εκτέλεση). Τρία εμπνευσμένα κομμάτια αυθεντικής εναλλακτικής διάθεσης τα οποία αποτυπώνουν με άμεσο τρόπο τον ηχητικό οργασμό εκείνης της ιδιαίτερης περιόδου. Το επταΐντσο αυτό κυκλοφορεί σε 500 αριθμημένα αντίτυπα πέντε διαφορετικών χρωμάτων (μαύρο, λευκό διαφανές, κόκκινο διαφανές, πράσινο διαφανές και μπλε διαφανές).
Η ομάδα της εἰρκτή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s