Η ταινία που είδα το Σαββατοκύριακο λέγεται «The Return To Big Pink»

BIG PINK 004

Το μικρό μήκος της ταινίας διαρκεί σχεδόν 9 λεπτά. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο, ο Garth Hudson ερωτάται πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγε εκεί και απαντά με ένα κλείσιμο του ματιού, «that was the day we left». Μετά από 47 χρόνια ο «επιστήμονας» των Band επιστρέφει στο Big Pink, όπου συναντά το σημερινό ιδιοκτήτη του μέρους και μαζί τις αναμνήσεις από μία άλλη ζωή, έναν άλλον κόσμο, εκείνο το μαγεμένο εξάμηνο του ’67, όταν η παρέα των Hawks / Crackers μαζί τον Bob – τι εννοείς ποιον Bob; – βρήκαν στο υπόγειο εκείνου του σπιτιού τον κρίκο που ακόμα και για πάντα θα συγκρατεί, αντιστεκόμενος σε όλες τις κακόβουλες και μη δυνάμεις του ανθρώπινου σύμπαντος και δυτικού πολιτισμού, το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον.  Την απάντηση σε όλα τα αιώνια ερωτήματα για το που το γιατί το πότε το πως.

Τα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν εκείνους τους μήνες, απέκτησαν άμεσα υπερεαλιστικές διαστάσεις, μέρος τους αποτέλεσε τη βάση του υλικού για το πρώτο (;) και πλέον ιστορικό bootleg με τον τίτλο «Great White Wonder», πολλά από αυτά έδωσαν επιτυχίες ή ακόμα και λόγο ύπαρξης σε καλλιτέχνες και συγκροτήματα που τα ερμήνευσαν, αργότερα ονομάστηκαν Basement Tapes και μέσα στις δεκαετίες που ακολούθησαν εξελίχθηκαν στις πλέον ποθητές ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του Dylan, ίσως και όλόκληρου του 20ου αιώνα. Όπως λέει ο Sid Griffin, «everything that’s been mythologised or turned into legend on the half of what happened in that Woodstock basement in the summer of ’67, IS true!»

Σήμερα, το ανεκτίμητο και πολυ-bootlegαρισμένο αυτό υλικό, επιτέλους κυκλοφορεί σε (όσο το δυνατόν πιο) πλήρη μορφή, με έκταση που δεν φαντάζονταν ούτε οι πιο αισιόδοξοι φανατικοί, και τραγούδια που ούτε οι πλέον ενημερωμένοι ήξεραν καν πως υπάρχουν! 138 ηχογραφήσεις! 138 ηχογραφήσεις! Τι διάολο, δεν υπάρχει κάποιο άλλο σημείο στίξης εκτός από αυτό το φτωχό θαυμαστικό;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s